Europese landbouw

Ten tijde van de MKZ-uitbraak vorig jaar hebben we kunnen zien hoe ons land eruitziet zonder koeien in de weiden. En dat is het macabere toekomstbeeld dat landbouwtechnologen ons voorhouden (themabijlage `Europese Landbouw' van 23 maart). Want de koe moet volgens hen uit de wei.

Het zal erop neerkomen dat de in de MKZ-periode zwaar getergde hobbyboeren nog voor het jaar 2100 de enig overgebleven boeren in ons land en misschien wel in geheel de `beschaafde' wereld zullen zijn. Die beschaafde wereld is dan verworden tot één grote stad met hier en daar nog een enkele omheinde want tot monument verklaarde boom. De mens is dan gereduceerd tot een vervelend bijproduct van genetische manipulatie.

De hobbyboeren bereiden zich al voor op deze situatie. Ze hebben zich dezer dagen verenigd in de Nederlandse Belangenvereniging van Hobbydierhouders onder voorzitterschap van Jinke Hesterman, zelf een getroffen hobbydierhoudster en schrijfster van `De terugkeer van Willy en René', een boekje waarin zij de ruimingen van 2001 voor kinderen begrijpelijk probeert te maken.

    • Gé Tol Deventer