Amerikaanse komiek Milton Berle (93) dood

De Amerikaanse komiek – grote sigaar en brede grijns – Milton Berle (geboren Berlinger) is woensdag op 93-jarige leeftijd in Californië overleden. Berle was de eerste ster die het medium televisie voortbracht en werd `Mister Television' genoemd. Hij werd geboren in een straatarm gezin in New York. Nadat hij op vijfjarige leeftijd als Charlie Chaplin een acteerwedstrijd had gewonnen, bracht zijn moeder hem naar een filmstudio in New Jersey, waar hij meteen zijn eerste rol kreeg. Vervolgens werkte Berle in films en vaudevilles. Hij kreeg op 33-jarige leeftijd een eigen radioshow. Na de Tweede Wereldoorlog schakelde Berle over op het nieuwe medium televisie. Hij begon als komiek/presentator in het programma de Texaco Star Theatre in 1948. In 1954 kreeg hij zijn eigen tv-show, toen een primeur. Hij speelde in vele films, waaronder It's a Mad Mad Mad Mad World in 1963. De laatste jaren deed hij nog verscheidene gastrolletjes als zichzelf. Zo was hij vorig jaar te zien bij de MTV Music Awards.