VS met Sampras op gras tegen Spanje

Pete Sampras voert volgende week in de kwartfinale van de Davis Cup het Amerikaanse tennisteam aan in de wedstrijd tegen Spanje. Voor de gelegenheid is een grasbaan uitgekozen in de Texaanse stad Houston. Sampras speelt zijn beste tennis op gras en de Spaanse tegenstanders ligt deze ondergrond niet. De Amerikaanse ploeg bestaat verder uit Todd Martin, Andy Roddick en James Blake.

Australian Open-winnaar Thomas Johansson voert het Zweedse team aan voor de uitwedstrijd tegen Rusland dat waarschijnlijk bouwt op slechts twee man: Marat Safin en Jevgeni Kafelnikov. Johansson krijgt Thomas Enqvist, Jonas Björkman en Andreas Vinciguerra mee als ploeggenoten.

Bekerhouder Frankrijk, dat in de eerste ronde in Metz van Nederland won, speelt in Pau tegen Tsjechië met Sebastien Grosjean, Arnaud Clément, Nicolas Escudé en Fabrice Santoro.. De vierde kwartfinale gaat tussen Kroatië en Argentinië.

De tweede Masters Serie van het tennisseizoen zit erop voor Sjeng Schalken. De Limburger verloor gisteren in Miami ook in het dubbelspel. Schalken en zijn Franse gelegenheidspartner Julien Boutter verloren in de derde ronde van de Zuid-Afrikaan Chris Haggard en de Belg Tom van Houdt: 7-6, 6-7 en 4-6.