Playboy vraagt `Vrouwen van Enron' als naaktmodel te poseren

Voor de mensen die beweerden dat het Enron-schandaal in Amerika alleen nog seks miste, is het wachten bijna voorbij. Playboy, het mannenblad beroemd om zijn uitvouwpagina's met naakte vrouwen, heeft aangekondigd dat het twee fotopagina's wil publiceren onder de titel `Vrouwen van Enron'. De publicatie moet voormalige en huidige werkneemsters van het geruïneerde energiebedrijf in Houston tonen.

Het in Chicago zetelende magazine zegt dat de open oproep voor modellen een tweede kans is voor ex-Enron-medewerksters die hun baan hebben verloren sinds de voormalige lieveling van Wall Street ten prooi is gevallen aan het grootste bankroet in de Amerikaanse geschiedenis. ,,We zien dit als iets leuks voor hen om te doen terwijl ze uitkijken naar een andere baan. Dit zou zelfs kunnen uitmonden in een modellencarrière voor hen'', zegt een woordvoerder van Playboy.

Enrons ondoorgrondelijke financiële verklaringen, die miljarden aan schulden en oplopende verliezen verbergen, hebben geleid tot oproepen voor meer opening van zaken. Maar nog niet van deze aard, aldus een Enron-woordvoerder lachend. ,,Ze brengen transparantie naar een heel nieuw niveau'', zegt Enron-woordvoerster Karen Denne. Zij weigert te zeggen hoeveel Playboy de vrouwen zal betalen, maar zegt wel dat ze in staat zijn zelf te kiezen hoeveel bloot ze willen tonen. In het algemeen betaalt Playboy meer voor minder kleding.

Geïnteresseerde modellen wordt gevraagd om een recente foto te sturen, die hun volledige lichaam in bikini laat zien, en een foto van alleen hun hoofd. De publicatie is uiterlijk in de zomer te verwachten, aldus Playboy.