Militante moslim veroordeeld in Zuid-Afrika

Het Hooggerechtshof in Kaapstad heeft gisteren de leider van een militante moslimorganisatie veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor openbare geweldpleging in augustus 1996, toen een protestmars uitliep op de moord van een bendeleider. Abdus Salaam Ebrahim, leider van People Against Gangsterism and Drugs (PAGAD), organiseerde de mars naar het huis van Rashaad Staggie, leider van de Hard Livings. Zijn volgelingen openden het vuur op Staggie. De politie houdt PAGAD verantwoordelijk voor een reeks bomaanslagen in Kaapstad tussen 1996 en 2000. PAGAD werd in 1995 opgericht door moslims die een einde wilden maken aan de drugshandel en het geweld in Kaapstad maar heeft zich volgens de autoriteiten sindsdien ontpopt als een terroristische organisatie.