Expositie Anne Frank in Suriname

De rondreizende tentoonstelling Anne Frank – een geschiedenis voor vandaag komt volgende maand naar Suriname. Vanaf 6 april is de expositie te zien in Fort Zeelandia. Het fort was in 1982 de plek waar de beruchte decembermoorden plaatsvonden.

Suriname is het 38ste land waar de tentoonstelling wordt gehouden. Aan de hand van citaten uit Anne Franks dagboek en foto's van de familie Frank wordt het verhaal van de onderduikster afgezet tegen de holocaust.

De expositie gaat gepaard met een speciale tentoonstelling over Suriname tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze is ingericht door Cynthia McLeod en heet Met open armen. De titel verwijst naar de gastvrijheid waarmee de Surinaamse bevolking gevluchte joden uit Nederland en Vlaanderen welkom heette.

Beide exposities zijn vooral gericht op jongeren en zijn tot en met 16 augustus te zien.