Evia trekt bod in

Het vastgoedbedrijf Evia Real Estate heeft het bod van 1,5 miljard euro op de belegger in Brits vastgoed, Haslemere, weer ingetrokken. Evia, dat het bod een week geleden uitbracht, wilde geen verklaring geven.

Bij de bekendmaking van het bod werden er al direct vraagtekens bij geplaatst. Evia en dochteronderneming Vastgoedcomfort zijn veel kleiner dan Haslemere en wilden niet zeggen hoe zij de overname dachten te financieren. De bedrijven werden meteen geconfronteerd met een onderzoek van beurswaakhond Autoriteit Financiële Markten omdat het persbericht met de bieding niet naar de toezichthouder was gestuurd.

Na de intrekking blijft over het bod van het Israëlische bedrijf Brack in samenwerking met de Amerikaanse zakenbank Merrill Lynch. Zij boden eerder deze maand 63,75 euro per aandeel voor Haslemere en werden overtroffen door de 67 euro die Evia bood. Het bestuur van Haslemere is het Amerikaans-Israëlische bod overigens blijven steunen omdat het, behalve een e-mail enkele dagen voor de aankondiging van het bod, helemaal niets van Evia had gehoord.