BAM NBM ziet bouw vertragen

Bouwconcern BAM NBM voorziet verslechterende omstandigheden in de bouw. De sector Bouw en Vastgoed is geconfronteerd met ,,een kille economische omgeving'', zo meldt de onderneming in een verklaring. In vastgoedontwikkeling is volgens BAM NBM ,,een kentering zichtbaar van hoge groeicijfers van de voorgaande jaren naar een terughoudender markt.''

BAM NBM, met 13.000 werknemers en een vorig jaar behaalde omzet van 2,9 miljard euro een van Nederlands grootste bouwbedrijven, behaalde vorig jaar een winststijging van 60 procent tot 39,4 miljoen euro over het afgelopen jaar. Dat maakte de onderneming vanochtend bekend. Deze winstgroei komt vooral door de overname van de bouwpoot NBM van NBM Amstelland, eind 2000.

BAM NBM verwacht voor het lopende jaar een lichte stijging van de omzet en een hogere nettowinst, maar heeft deze niet gespecificeerd. Vooral in de vastgoedsector ,,kan BAM NBM haar ogen niet sluiten voor de verzwakkingen.'' Pas in 2003 wordt herstel verwacht van de bouwproductie. ,,Er is nog veel werk uit te voeren, maar we weten niet precies hoe het tweede halfjaar verloopt'', zegt bestuursvoorzitter W. van Vonno.

Het bedrijfsonderdeel Bouw en Vastgoed van BAM NBM heeft over het afgelopen jaar, bij een stijgende omzet, een nagenoeg gelijk gebleven winst van 28,1 miljoen euro behaald. De resultaten werden gedrukt door bouwdivisie Wilma. De bouwer had verwacht dat Wilma break even zou draaien, maar de divisie leed verlies.