Mulisch onder genomineerden Librisprijs

Harry Mulisch en Margriet de Moor zijn de favorieten onder de zes genomineerden voor de Libris Literatuur prijs 2002, die vandaag openbaar zijn gemaakt. De oud-winnaars Mulisch (De procedure, in 1999) en De Moor (Eerst grijs dan wit dan blauw, in 1992, toen de prijs nog AKO-prijs heette) zijn genomineerd met respectievelijk Siegfried (De Bezige Bij) en Kreuzersonate (Contact). De andere genomineerden zijn: Robert Anker (Een soort Engeland, Querido), Jan Brokken (Voel maar, Atlas), Chaja Polak (Over de grens, Vassallucci) en de Vlaamse Geertrui Daem (Koud, The house of books).

Wel op de longlist van twintig boeken, maar niet op de lijst genomineerde boeken staan De klopgeest van Gerrit Komrij, Lisa's adem van Karel Glastra van Loon en De kameleon van Paul Claes. De Librisprijs, groot 50.000 euro, wordt op 8 mei uitgereikt tijdens een rechtstreekse televisieuitzending in Amsterdam. De jury bestaat naast voorzitter Herman Tjeenk Willink uit Douwe Fokkema, Marcel van Nieuwenborgh, Hilde Pach en Carel Peeters. Vorig jaar won Tomas Lieske de prijs voor Franklin.