Morning-afterpil

In NRC Handelsblad van 19 maart stond een bericht over de gratis verstrekking van morning-afterpillen aan tieners via een supermarktketen in Engeland. Het artikel eindigde met de opmerking dat sinds de opheffing van de Rutgers Stichting de morning-afterpil in Nederland alleen nog via de huisartsen verkrijgbaar is. Dit is onjuist.

Sinds de opheffing van de Rutgers Stichting aan het begin van dit jaar wordt haar medisch-seksuologische hulpverlening, waaronder het voorschrijven van de morning-afterpil ook valt, voortgezet binnen abortusklinieken te Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Goes.

Zowel mannen als vrouwen kunnen nu onder één dak terecht voor advies, hulp en begeleiding op medisch, psychologisch en sociaal gebied van seksualiteit, dus ook voor SOA-, hiv- en zwangerschapstesten, hulp bij ongewenste zwangerschap en het laten uitvoeren van abortus en seksuologische therapieën.

De informatieve en educatieve taken van de Rutgers Stichting, zoals publieksinformatie en uitvoering van taakstraffen voor minderjarige zedendelinquenten, worden voortgezet door de Rutgers Nisso Groep, hèt landelijk kenniscentrum op het gebied van seksualiteit en seksuele gezondheid.

    • Yuri Ohlrichs
    • Rutgers Nisso Groep