Gomez

In een laatste poging om nog iets van zijn ouwelijke uitstraling af te schudden, zingt de Britse groep Gomez als slotnummer van zijn derde cd In Our Gun een ode aan de `young and carefree'. Jong en zorgeloos klinkt de groep allerminst, want Gomez is het toonbeeld van de straffe muzieksoort die enkele jaren geleden door de Britse muziekpers werd aangeduid als `dadrock'. Muziek die je vader mooi vindt: is er een treuriger uitgangspunt denkbaar voor een jonge popgroep? Gomez volgt het spoor van verantwoorde Amerikaanse voorbeelden als Little Feat en Counting Crowes, om uit te komen bij muziek die zo conformistisch klinkt dat Dire Straits er een opruiende punkband bij lijkt. Met hun gruizige zang doen de studentikoze frontmannen Tom Ball en Ian Gray zich ten minste tien jaar ouder voor dan ze in werkelijkheid zijn, en de toevoeging van gesampelde geluidseffecten klinkt eerder geforceerd dan hedendaags.

Gomez: In Our Gun (Virgin)

    • Jan Vollaard