Algemeen directeur Beijer verlaat Sparta

Algemeen directeur Henny Beijer vertrekt op 1 april bij de Rotterdamse voetbalclub Sparta. Dat heeft de raad van commissarissen van de club vandaag meegedeeld.

Het contract van Beijer, die in december 2000 bij de club in dienst trad, liep tot het einde van het seizoen. Volgens de raad van commissarissen was er ,,onvoldoende chemie'' in het directieteam. Bovendien zou Beijer er niet voldoende in geslaagd zijn grote nieuwe sponsors voor Sparta binnen te halen.

Beijer eiste vorige week een volmacht van de raad van commissarissen om de organisatie in te krimpen. Hij deed dat nadat trainer Frank Rijkaard en clubarts Casper van Eijck op Radio Rijnmond kritiek hadden geuit op de organisatie bij Sparta. De raad van commissarissen voelde er echter niet voor Beijer een dergelijk mandaat te verstrekken.

Vanmorgen kreeg Beijer van de voorzitter van de raad van commissarissen, Kees van den Boer, te horen dat hij niet het gevraagde vertrouwen zou krijgen. Binnen verschillende stromingen van Sparta was de laatste tijd weerstand ontstaan tegen het beleid van Beijer.

Volgens de raad van commissarissen heeft Beijer weliswaar onder moeilijke omstandigheden een grote inzet getoond, maar is hij er niet in geslaagd financieel aantrekkelijke relaties binnen te brengen.

In de komende maanden zal de raad van commissarissen de organisatie van de nummer zeventien in de eredivisie doorlichten. Alles zal volgens de raad de komende maanden moeten wijken voor handhaving in de eredivisie en het financieel weer op orde krijgen van de voetbalclub.

Beijer heeft vanmorgen in een persverklaring laten weten dat hij ,,het krachtenveld binnen Sparta heeft onderschat''. Beijer vindt dat hij geen eerlijke kans heeft gekregen de club naar zijn inzichten te reorganiseren. ,,Ik hoop van harte dat mijn opvolger wel slaagt in zijn missie. De algemene beleidskaders liggen er, het technisch beleidsplan wordt al uitgevoerd. Aan ambitie zal het niet ontbreken en aan successen ook niet. Het zal aankomen op een kwestie van willen. Daarvoor moeten persoonlijke belangen wijken. En dat is geen simpele opdracht'', aldus Beijer.