Niet te herkennen clichés

Vanaf vandaag duurt het misschien wat langer om op een doordeweekse dag in slaap te komen. Dat komt omdat de herhaling van RTL4's roddelprogramma RTL Boulevard, dat altijd zo pretentieloos gezellig wordt volgeouwehoerd door Beau van Erven Dorens en Albert Verlinde, voortaan niet meer van tien vóór tot kwart over twaalf 's avonds wordt uitgezonden, maar opgerekt wordt tot half één.

En dat komt weer doordat RTL dit lekker-voor-het-slapen-gaan programma vroeg op de avond heeft geprogrammeerd. Om half zeven werd het gevolgd door oude afleveringen van de serie Kees & Co. Nu is de nieuwe reeks afleveringen van Kees & Co vanaf 28 maart gepromoveerd naar half negen, en wordt de tijd vlak voor het half-achtjournaal vanaf vanavond gevuld door het nieuwe Volgens hem, volgens haar. Dat duurt, de reclametijd eraf, zo'n tien minuten. Al dit geschuif leidt tot meer tijd voor RTL Boulevard om half zeven, en dus duurt de herhaling laat op de avond ook langer.

Maar wat is Volgens hem, volgens haar? Dat is een serie sketches over de conflicten die een stel dertigers in alledaagse situaties meemaken. In Canada loopt de oerversie Love Bugs al tien jaar en het concept is aan meer dan tien andere landen verkocht, maar de invulling verschilt per land.

In de eerste aflevering van de Nederlandse versie gaan Robert en Saskia (Bart Oomen en Marina Duvekot) uit winkelen. Zij wordt boos omdat hij haar maten niet uit zijn hoofd kent en hij wordt boos omdat zij de hele tijd het gordijn van zijn pashokje onaangekondigd opendoet – zelfs te clichématige situaties om herkenbaar te zijn. Het enige niet-stereotiepe voorval is dat hij de weg wil gaan vragen als ze verdwalen in het warenhuis, wat de gemiddelde hij volgens de damesbladen nooit schijnt te doen.

Je zou zeggen dat we dan in elk geval maar blij moeten zijn met het kwartier extra RTL Boulevard. Maar ik ben eigenlijk bang dat dat programma net genoeg pit heeft voor 25 minuten en dat 40 echt te lang is. Afwachten. Maar goed, het voordeel is: mocht 40 minuten Beau en Albert te veel blijken, dan kun je als vanouds na 25 minuten in slaap vallen.

Volgens hem, volgens haar. RTL4, 19.15-19.30u.

    • Ellen de Bruin