VS halen deel staf terug uit Pakistan

De Verenigde Staten halen een groot deel van hun diplomatiek personeel uit Pakistan terug, zo is gisteren in Washington meegedeeld. Ook de gezinnen van de diplomaten moeten het land verlaten. Alleen personeel dat niet gemist kan worden, zal blijven. De VS hebben bovendien besloten de ambassade in Islamabad en de consulaten in andere Pakistaanse steden om veiligheidsredenen tot dinsdag te sluiten. De maatregelen komen een week na de aanslag op een protestantse kerk in Islamabad, waarbij vijf doden vielen, onder wie twee Amerikanen. Eerder werd een Amerikaanse journalist, Daniel Pearl, in Pakistan ontvoerd en vervolgens vermoord. Maandag waarschuwde het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Amerikaanse staatsburgers geen reizen naar Pakistan te ondernemen.