Opnieuw doden bij geweld in Midden-Oosten

Het Israëlische leger heeft vannacht een Palestijn doodgeschoten in de Gazastrook. Dat gebeurde tijdens een invasie in de autonome stad Rafah, zo is uit medische bronnen vernomen. Eerder gisteren blies een Palestijn zich op nadat een Israëlische legerpatrouille op de Westelijke Jordaanoever bij de grens met Israël de taxi had aangehouden waarin hij zat. Daarbij werd een militair licht gewond. Het was de derde Palestijnse zelfmoordaanslag in drie dagen. De Aqsa-brigades, een gewapende groep van Yasser Arafats Fatah-organisatie, eiste de verantwoordelijkheid voor de aanslag op. De Aqsa-brigades zijn door de Amerikaanse regering formeel als `buitenlandse terroristische organisatie' aangeduid. Israëlische en Palestijnse veiligheidschefs kwamen gisteren opnieuw met de Amerikaanse bemiddelaar generaal b.d. Anthony Zinni bijeen in een poging tot een staakt-het-vuren te komen, maar zonder resultaat.