NS zet toch meer treinen in

De Nederlandse Spoorwegen willen toch twee extra treinen, voor 1.600 personen, beschikbaar stellen voor supporters van FC Utrecht die volgende week vrijdag naar de bekerwedstrijd van hun club tegen Ajax 2 in Amsterdam willen. Dat heeft de NS gisteren bekendgemaakt.

NS kwam wel met de voorwaarden dat de autoriteiten in Amsterdam akkoord gaan, dat Ajax extra kaartjes beschikbaar stelt en de supportersvereniging van FC Utrecht voldoende veiligheidsmaatregelen treft. Ajax houdt echter voet bij stuk. ,,Wij blijven bij de afspraak dat Utrecht zestienhonderd kaartjes krijgt'', aldus een woordvoerder.

NS wilde aanvankelijk twee treinen voor zestienhonderd personen inzetten, omdat de Utrecht-aanhang voor het duel zestienhonderd kaarten had gekregen. De twee extra treinen zijn een tegemoetkoming aan FC Utrecht-aanhangers en hun supportersvereniging. Die eisten meer vervoer naar de bekerwedstrijd tussen Ajax 2 en FC Utrecht in Amsterdam. Om die eis kracht bij te zetten, legden zij donderdagavond het treinverkeer rond Utrecht plat.

NS zegt niet gezwicht te zijn na dreigementen van de supporters om vrijdag het treinverkeer weer plat te leggen. ,,Als blijkt dat er meer behoefte is aan vervoer en we kunnen leveren dan doen we dat.''