New Flesh

Op zijn best is de Britse hiphop uiterst muzikaal en sfeergericht, in tegenstelling tot de Amerikaanse, die het nog altijd voornamelijk van ballenvertoon moet hebben.

Dit maakt de acts die op het Engelse hiphoplabel Big Dada verschijnen vrijwel altijd verrassend. New Flesh (voorheen New Flesh For Old) heeft op zijn tweede album alweer een ferme stap voorwaarts gezet. Was hun eerste album nog voornamelijk funky, hun tweede, Understanding, is een blauwdruk van alle ritmiek die in de Engelse dance en hop te vinden is. Hoe wonderlijk om te horen dat de meest vervelende dans sinds jaren, de two step, in symbiose met hiphop en een sublieme rap tot geweldige dansmuziek kan leiden. Zelfs echo's van bigbeat, opklinkend vanachter een hiphopritme en aangelengd met ragga, vallen niet uit de toon. Op Understanding geven de jongens van New Flesh alles wat van hun gading is de juiste plek zonder de ware B-boy geest te verloochenen. Een van de meest gevarieerde en onderhoudende hiphopalbums van de laatste tijd.

New Flesh: Understanding (Big Dada / Zomba, BDCD031)

    • Nanne Tepper