Natalie Dessay

Slechts de vijf allerbeste opera's van Mozart behoren tot het altijd weer gespeelde `ijzeren repertoire': Die Entführung aus dem Serail, Le nozze di Figaro, Don Giovanni, Così fan tutte en Die Zauberflöte. Mozart is daarmee de meest miskende bekende operacomponist. Want in de andere elf compleet overgeleverde opera's en in fragmenten van nog enkele andere is het genie van Mozart óók ruimschoots aanwezig.

De Franse sopraan Natalie Dessay laat met fraaie en lichte zang die onbekende Mozart horen: aria's met een zeer gevarieerd karakter uit Zaide, Lucio Silla, Ascanio in Alba en de iets bekendere Idomeneo. Verder klinkt overbekend coloratuurwerk uit Die Entführung en Die Zauberflöte. Wie ooit de film Amadeus zag, denkt bij het horen van de Koningin van de Nacht in Der hölle Rache kocht in meinem Herzen automatisch weer aan Mozarts snibbig kakelende schoonmoeder.

Mozart aria's; Natalie Dessay (Virgin Classics 5 45447 2)

    • Kasper Jansen