Na afloop: E.T.

Bezoekers van het Haags Filmhuis geven hun mening over E.T., vanaf donderdag opnieuw in de bioscoop.

Stephan Kramers en Gemma Boon, Den Haag:

Stephan: In de filmladder stond als sneakpreview-hint `hoe bellen we ook weer naar huis'. Gemma: Maar we hadden echt géén idee. Ik vind het wel een grappige film. Sommige dingen zijn zo verouderd dat je er alleen nog maar om kan lachen.Zoals die mannetjes in die ruimtepakken, dat was zo overdreven dat het bijna komisch was.

Irene ter Borg, Den Haag:

Ik wist niet dat E.T. zou komen. Ik dacht eerst, die ken ik al. Ik heb hem zo'n vijftien jaar geleden gezien. Toen moest ik geloof ik wel huilen, maar nu niet – toen was ik acht of zo en nu vijfentwintig. En ik dacht, ik zit hier wél in het Filmhuis, en dan krijgen we Steven Spielberg! Ik was eigenlijk een beetje verbaasd. Ik was wel vergeten hoe dat gaat als hij doodgaat en dan toch weer niet. Dus ik dacht, wow, ze hebben er een ander einde aan gegeven! Maar toen bleek dat het toch nog goed kwam. Dat vond ik wel jammer.

Charlotte Llewellyn, Groot-Brittannië, Katharine Hall, Canada en Anna Schenk uit Duitsland (deelnemers uitwisselingprogramma Haagse Hogeschool):

K: We wisten dat E.T. zou draaien, want we hebben een vriend die hier werkt. We ontdekten het twee minuten van tevoren. We waren heel erg excited. Really amazing.

C: Ja, we hadden hem niet in de bioscoop gezien omdat we toen nog te jong waren. A: We hebben hem allemaal wel op tv gezien, ja. Hoe lang geleden? Oh, jeez. Misschien wel tien jaar. C: Of we gehuild hebben? Oh, of course! A: Ze hebben een aantal scènes toegevoegd, zag ik. Zoals wanneer E.T. in bad ligt. Die had ik nog nooit gezien. Heel schattig. C: En Drew Barrymore was ook heel goed! Die speelt het kleine zusje. Ze moet toen een jaar of zes geweest zijn.

    • Interviews Ellen de Bruin