Mull Historical Society

Mull Historical Society komt uit Schotland. De groep is het geesteskind van zanger Colin MacIntyre, die voor dit debuut een aantal wonderlijke arrangementen in elkaar draaide. MHS speelt vooral gedragen liedjes met kleurrijke instrumentaties van keyboards, accordeon, trompet en trombone. Het resultaat past in een typische Engelse traditie waar bombast niet wordt geschuwd en de liedjes bijna uitgroeien tot sprookjes, zoals in het verleden ook te horen was bij groepen als Divine Comedy en Super Furry Animals.

In sommige songs slagen MacIntyre en de zijnen erin een opwindend soort levenslust over te brengen, met melodieën die frapperen dankzij hun puntigheid en gesmeerde spel. Maar er is een kant aan Mull Historical Society die wil behagen met de verkeerde dingen. Met heilig zingende jongenskoortjes bijvoorbeeld, of een spinet-solo. Dan verzanden de composities in rariteitenkabinetten. Aan avontuurlijkheid geen gebrek bij MHS. MacIntyre zou alleen iets beter moeten doseren.

Mull Historical Society. Loss. Warner Music (0927413072)

    • Hester Carvalho