Moslims VS verengelsen

Moslims in de Verenigde Staten verengelsen massaal hun namen. Dat melden belangenorganisaties voor moslims.

Ze signaleren dat Mohammeds zich Mike laten noemen, Ibrahim Abe wordt en Achmed Al. De naamsverandering moet discriminatie voorkomen. Na de aanslagen van 11 september vorig jaar, voelt een groeiend aantal moslims zich bedreigd.

,,Ik zie een verandering in de houding van mensen als ik ze vertel dat ik Tariq heet'', zegt de 35-jarige Tariq Hasan. ,,Je ziet ze denken: `dat is een van hen'.'' Hij noemt zichzelf nu Terry Hasan, en heeft een officiële aanvraag tot naamsverandering ingediend.

Hani Awadallah van de Council of Islamic-American Civic Organisations in Paterson, in de staat New Jersey, betreurt de verengelsing van namen. Zes van de kapers die de aanslagen op 11 september pleegden, woonden in Paterson. ,,Nu lijkt het alsof we schuldig zijn, wat niet het geval is.''