Moskou krijgt in 2004 eerste Grand Prix

Moskou zal in 2004 de eerste Formule I-race om de Grote Prijs van Rusland organiseren. Dat is een jaar later dan de bedoeling was. Burgemeester Loesjkov en Formule I-baas Ecclestone tekenen volgende maand de contracten. Ecclestone vloog gisteren naar de Russische hoofdstad om de overeenkomst van zijn handtekening te voorzien, maar de ondertekening werd op het laatste moment uitgesteld. Tot verbijstering van de tv-ploegen, die al bezig waren hun camera's op te stellen om de ondertekening rechtstreeks uit te zenden. Ecclestone had Moskou een Formule I-race in het vooruitzicht gesteld, op voorwaarde dat de stad een geschikt circuit zou aanleggen. Dat komt in Nagatino, bij een bocht van de rivier de Moskwa even buiten de hoofdstad. De aanleg gaat 115 miljoen euro kosten.

Ecclestone legde uit dat het circuit zes maanden voor de eerste race opgeleverd moet worden. ,,We moeten ruim de tijd hebben het circuit te kunnen testen.''

Rubens Barrichello en Michael Schumacher hebben gisteren de potentie van de nieuwe Ferrari getoond. De rode F2002 was tijdens testritten op het circuit van Barcelona de snelste Formule I-bolide. De Ferrari ging donderdag nog stuk, maar een dag later lieten Barrichello (1.18,256) en Schumacher (1.18,747) hun collega's ver achter zich. De McLaren-coureurs Alexander Wurz (1.19,738) en David Coulthard (1.19,829) waren meer dan een seconde langzamer. Waarschijnlijk besluit Ferrari pas morgen of het verbeterde type wordt ingezet bij de GP van Brazilië, over een week in Sao Paulo.

Ondanks de teleurstellende resultaten heeft het team van Jaguar gisteren besloten met de nieuwe R3-bolide te blijven rijden. Het team speelde even met de gedachte de wagen van vorig jaar in te zetten. Jaguar vergeleek deze week de auto's in Barcelona met elkaar en besloot daarna toch voor het nieuwe type te kiezen.