Gorter in trek op site

Bijna vijftigduizend mensen hebben tijdens de afgelopen Boekenweek de CPNB-gedichtenwebsite www.komliefste.com bezocht; vijfduizend van hen hebben er een boekje besteld met een persoonlijke keuze uit 540 liefdesgedichten. De boekjes, die zijn gemaakt volgens het principe van `printing om demand', zullen de komende weken worden gedistribueerd. Volgens woordvoerder Paul Mosterd van de Stichting CPNB is het bestelpercentage van tien procent ,,beter dan dat van Wehkamp, maar minder hoog dan van de Albert Heijn-site.''

De populairste dichters waren Herman Gorter (met zeven gedichten in de groslijst vertegenwoordigd), Hans Andreus (vier gedichten) en Joost Zwagerman (keuze tussen `Liefde is een platitude' en `...zag jij misschien'). De site, die is opgezet voor de boekenweek, wordt vannacht ontmanteld.