`Biologisch lab Al-Qaeda gevonden'

Amerikaanse strijdmachten hebben in het zuidoosten van Afghanistan de restanten van een laboratorium voor de productie van biologische wapens gevonden. Dat heeft een Britse overheidsfunctionaris gisteren gezegd.

Uit de vondst zou blijken dat het terreurnetwerk Al-Qaeda van Osama bin Laden ,,vergevorderd was op het gebied van biologische en chemische wapens.''

Amerikaanse regeringsfunctionarissen zeiden eerder deze week dat er tijdens `Operatie Anaconda' geen biologische of chemische wapens waren aangetroffen. Amerikaanse en Afghaanse troepen zouden wel zestig kampen van de terreurgroep Al-Qaeda hebben gevonden.

De Britse functionaris, die anoniem wilde blijven, zei dat de vondst van het laboratorium de belangrijkste reden voor de Britse regering was geweest om de Verenigde Staten te steunen in Operatie Anaconda. De Britse minister van Defensie Hoon maakte maandag bekend dat hij extra militairen naar Afghanistan stuurde op verzoek van de Verenigde Staten. Hij gaf weinig details, maar zei dat de Britten ingezet zouden worden bij het opsporen van overgebleven strijders van Taliban en Al-Qaeda. Groot-Brittannië stuurde 1.700 troepen naar het Afghaanse hooggebergte.