AZ boekt in Sittard derde uitzege, Zwolle bovenaan

AZ heeft gisteravond de derde uitzege van het seizoen geboekt. De Alkmaarders versloegen in Sittard in een zeer slecht duel Fortuna, 0-1. Van Galen maakte in de 21ste minuut het enige doelpunt. Door deze overwinning nestelde AZ zich stevig in de middenmoot. Het lijkt erop dat de formatie van Henk van Stee zich geen zorgen meer hoeft te moeten maken om de nacompetitie. AZ kwam in Sittard op 35 punten, zeven meer dan nummer zestien De Graafschap. Fortuna bleef door de nederlaag troosteloos onderaan de ranglijst staan.

FC Zwolle won op eigen veld met 2-0 van RBC, waardoor beide ploegen van plaats verwisselen. Zwolle staat nu tweede, in punten gelijk met de koploper Excelsior, die pas zaterdag uit bij ADO Den Haag in actie komt. Arjan Bosschaart maakte beide doelpunten voor de thuisclub.