Stam keert terug in selectie voor duel tegen Spanje

Jaap Stam keert terug in de selectie van het Nederlands voetbalelftal. De verdediger van Lazio Roma is door bondscoach Dick Advocaat opgeroepen voor de oefeninterland tegen Spanje, woensdag in Rotterdam. Stam was vier maanden geschorst nadat bij een dopingcontrole een te hoog nandrolongehalte in zijn urine werd aangetroffen. Het afgelopen weekeinde maakte Stam ook zijn rentree bij Lazio.

Advocaat heeft ook Edgar Davids geselecteerd. De vice-aanvoerder van Oranje raakte onlangs in opspraak toen bekend werd dat zijn ex-vriendin aangifte heeft gedaan wegens mishandeling. Advocaat rept in een toelichting bij de selectie met geen woord over zijn besluit Davids te selecteren.

De bondscoach heeft ook voor zijn tweede interland geen debutanten opgeroepen. Ronald Waterreus (PSV), tweede doelman achter Edwin van der Sar, vervangt Sander Westerveld van Real Sociedad. In tegenstelling tot de laatste oefeninterland tegen Engeland (1-1) zijn Kevin Hofland, Wilfred Bouma (beiden PSV), Paul Bosvelt (Feyenoord) en Arthur Numan (Glasgow Rangers) weer van de partij. De geblesseerde Ronald de Boer en Giovanni van Bronckhorst zijn evenals Paauwe, Melchiot en Boateng niet opgeroepen.

De selectie: Doel: Van der Sar (Fulham), Waterreus (PSV).Verdediging: Frank de Boer (Barcelona), Bouma (PSV), Hofland (PSV), Numan (Glasgow Rangers), Reiziger (Barcelona), Ricksen (Glasgow Rangers), Stam (Lazio Roma). Middenveld: Van Bommel (PSV), Bosvelt (Feyenoord), Cocu (Barcelona), Davids (Juventus). Aanval: Hasselbaink (Chelsea), Kluivert (Barcelona), Makaay (Deportivo La Coruña), Van Nistelrooy (Manchester United), Overmars (Barcelona) en Sikora (Vitesse).