Rockbands

Met veel interesse heb ik het artikel gelezen over The Strokes, The White Stripes en dergelijke nieuwe Amerikaanse rockbands (CS 8/3). Ik ben echter over één ding gestruikeld. Als zo vaak wordt er ook in dit stuk weer eens gezegd, dat na Nirvana de (Amerikaanse) rock weinig heeft voortgebracht, behalve de k*t herrie van bands als Limp Bizkit e.d., wat overigens geen eens rock is.

Ik weet niet precies wat er vlak na het Nirvana-tijdperk is gebeurd (ik ben mijn 4-benige stadium nog niet zo lang ontgroeid), maar ik weet wel dat er ook na Nirvana een hoop goede (al dan niet Amerikaanse) rockbands zijn gekomen. In 2000 was het 3 Doors Down dat hoog in de lijsten stond met het nummer Kryptonite, afkomstig van het album The Better Life. In het kielzog van deze band doet ook Nickelback het zeer goed. Met hun single How You Remind Me staan ze al weken in de top 10. Dit nummer is afkomstig van het album Silver Side Up, waarop nummers staan die Mick Jagger himself ook gemaakt had kunnen hebben. Slechts één punt van kritiek op het album: het is te kort.

    • Bart Selten