Limburg doet aangifte van `lek'

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Limburg hebben bij het openbaar ministerie in Maastricht aangifte gedaan wegens het lekken van vertrouwelijke informatie over de mogelijke fraude met subsidies uit het Europees Sociaal Fonds. Limburg wil dat het OM gaat uitzoeken wie gelekt heeft en tegen deze persoon, mogelijk een provincieambtenaar of een politicus, strafvervolging instelt. De vertrouwelijke informatie werd op 27 februari gepubliceerd door NRC Handelsblad en Dagblad de Limburger. De kranten hebben volgens de provincie inzage gehad in vertrouwelijke dossiers over het geven van een voorschot door GS van 300.000 gulden aan drie stichtingen rond het adviesbureau Abb. Vlak nadat de provincie deze voorschotten had verstrekt, ging het bedrijf plotseling failliet.