Kussen in een film is niet eng

Oeps. Britney zingt het niet alleen, het is ook in het echte leven haar favoriete stopwoordje. Zangeres Britney Spears was deze week in Amsterdam voor de première van haar eerste speelfilm Crossroads. ,,Oeps'', zegt ze als ze op de persconferentie een flesje Pepsi omstoot. En ze zegt het nog een paar keer als ze geen antwoord wil geven op vragen over haar privéleven. En dat terwijl ze bijna niet naar Nederland zou zijn gekomen omdat het uit zou zijn met haar vriendje Justin. Nou, niet dus.

Het meisje dat Britney in haar film Crossroads speelt heet Lucy. Maar Britney heeft al verklapt dat ze heel erg op haarzelf lijkt. Samen met haar twee beste vriendinnen en een knappe jongen met een Buick, een mooie oude auto met open dak, gaat ze op weg om haar moeder te zoeken. Onderweg ontdekt ze dat ze heel goed kan zingen. En samen met Ben, die heel goed gitaar en piano blijkt te kunnen spelen, schrijft ze een nummer dat de fans al lang kennen als I'm Not a Girl, Not Yet a Woman. Ze zingt ook nog keihard mee met de radio met liedjes van Madonna en Mariah Carey, van wie ze zelf een grote fan is.

Britney vertelt dat ze acteur Anson Mount zelf voor de rol van Ben heeft uitgekozen. En ze giechelt. Ze vond het niet eng om hem in de film te moeten kussen, want het is maar een film, dus niet echt. En Justin vond het ook niet erg.

Verder vertelt ze nog een aantal dingen die de meeste fans al wel zullen weten. Zoals dat winkelen haar favoriete hobby is en sushi haar favoriete eten. Haar kleren koopt ze gewoon in het winkelcentrum. Dat is handig om te weten voor wie de volgende keer mee wil doen aan de Britney lookalike-wedstrijd die was georganiseerd door de distributeur van de film. Dinsdagavond reikte Britney een prijs uit aan Verena Asser, de 8-jarige winnares van de verkleedpartij.

`Crossroads' draait vanaf 28 maart in de bioscopen.

    • Dana Linssen