Bonus van 11,3 miljoen

De vier bestuursleden van vastgoedfonds Rodamco North America krijgen een totaal van 25 miljoen euro in vergoedingen als het bedrijf wordt overgenomen. Bestuursvoorziter G. Egan krijgt daarvan bijna de helft, 11,3 miljoen euro. De twee andere Amerikaanse directieleden, L. Letchford en D. Weaver, krijgen respectievelijk 6,15 miljoen en 5,77 miljoen euro. Het enige Nederlandse bestuurslid, T. Koster, sluit de rij met 1,83 miljoen.

Dit staat in de toelichting op de agenda voor de buitengewone aandeelhoudersvergadering die maandag plaatsvindt. De bestuurders krijgen de bedragen als de overname van Rodamco door de Amerikaanse bedrijven Rouse en Simon en het Australische Westfield doorgaat. De aandeelhouders moeten maandag beslissen over de overname en instemmen met de vergoedingen. De Vereniging van Effectenbezitters heeft kritiek op de `te hoge' afkoopsommen voor het Rodamco management.