An Pierlé

An Pierlé, ook bekend als de Belgische zangeres op de skippy-bal, koos op haar tweede cd voor een nieuwe aanpak. Haar debuut Mud Stories (1999) was uitsluitend gevuld met stem en piano. Op Helium Sunset heeft ze nu muzikanten ingeschakeld, die zorgen voor rondzwervende klanken. Al zijn er nu drums, percussie en een enkele gitaar te horen, hun effect is minimaal, alsof Pierlé ze maar weinig ruimte gunde.

Het is vooral haar stem die de aandacht wil. Die klinkt deze keer gesoigneerd. In een enkel lied heeft ze de opgejaagde voordracht van Tori Amos, maar Pierlé blijft netjes en verstaanbaar. Daar wringt Helium Sunset een beetje. Pierlé is te beschaafd en de begeleiding van ijle pianoakkoorden en spookachtige gitaarvibraties te ingehouden om werkelijke emotie op te wekken. Dan blijft Helium Sunset wat te braaf.

Er zijn ook mooie momenten, waarop Pierlé haar verlangens voor zich uit prevelt en geheimzinnige spookstemmen om haar heen dwarrelen, zoals in Kiss Me. Op dit moment is An Pierlé in ons land nog te zien met haar Helium Sunset-tour, waaronder 6 april in de Oosterpoort, Groningen.

An Pierlé. Helium Sunset (Warner Music)

    • Hester Carvalho