Zieke chimpansees naar rusthuis 2

Dierproeven op mensapen worden verboden. Kleinere apen mogen nog wel worden gebruikt voor proeven, las ik in deze krant. Logisch. Het was niet langer houdbaar dat Nederland het enige land in Europa was dat nog dierproeven deed op chimpansees. Toch is het uiterst teleurstellend dat er niets gedaan wordt aan het lot van de andere proefapen in Nederland.

Honderden makkaken, java- en resusapen zullen jaarlijks afschuwelijke experimenten blijven ondergaan in het apenonderzoekscentrum BPRC te Rijswijk.

Het wordt hoog tijd dat minister Hermans zijn verantwoordelijkheid neemt en dit centrum sluit. Hermans wacht echter tot er voldoende alternatieven zijn. Geld om hier serieus naar te zoeken, stelt hij niet beschikbaar. Kortom, als het aan de minister ligt kunnen veel apen nog jarenlang tevergeefs wachten. Een onacceptabele situatie.

    • Vereniging Proefdiervrij
    • Aron de Vries