Zakelijk directeur Brabants orkest ontslagen

Detlev Weers, de zakelijk directeur van het Brabants Orkest, is ontslagen na een reeks conflicten met onder andere chef-dirigent Marc Soustrot en de ondernemingsraad van het orkest. Een nog onopgelost probleem is de door Weers aangetrokken concertmeester Wouter Vossen, die een proefspel weigert. Het bestuur wil hem voor het orkest behouden.

Bij het Brabants Orkest leiden al jarenlang conflicten en incidenten tot ontslagen aan de top en het vertrek van bestuursleden. Eerder moesten Weers' voorgangers Van Werkhoven en interimdirecteur Sytsma het veld ruimen. Dirigent Arpad Jóo werd ontslagen nadat hij een repetitie afzegde om in Duitsland te kunnen dirigeren. Ook dirigent Heinz Friesen vertrok, evenals vast gastdirigent Jaap van Zweden. De laatste werd benoemd zonder overleg met chefdirigent Soustrot, die toen dreigde ontslag te nemen.