VS moet de Mini ontdekken

Een Amerikaans echtpaar vroeg zich tijdens de Detroit Motor Show afgelopen januari verbaasd af: where do you get in? Het mag duidelijk zijn, de Mini, voor Europeanen één van de beroemdste autootjes die ooit geproduceerd zijn, is voor de meeste Amerikanen een onbekend fenomeen. Niettemin heeft moeder BMW na uitvoerig marktonderzoek besloten de Mini deze week ook in de VS op de markt te brengen. Onder de 6 miljoen Amerikanen (2 procent van de bevolking) die wel eens van de Mini hebben gehoord, hoopt BMW jaarlijks 25.000 Mini's te verkopen. Niet van het basismodel met 90 pk, maar van robuustere versies als Mini Cooper en Cooper S. Twee wagentjes met meer dan 100 pk. Want Amerikanen zijn niet van plan een auto onder de 100 pk aan te schaffen. De meest `Mini-gekke landen' zijn Engeland, Nederland, Italië, maar vooral Japan. De VS moet het autootje volgens BMW nog `helemaal ontdekken'.