Voorkeur Theater

Prefab Four

Theatergroep Orkater maakt The Prefab Four, rock `n' roll-theater over beatgroep The Monkees. Nog één keer willen de tieneridolen uit de jaren zestig hun triomfen terughalen in een reünieconcert. Maar ze zijn niet meer de viefste. Artrose, impotentie, diabetes en geestelijke verwarring plagen de vijftigers. Een groter probleem echter is dat ze nooit een popgroep waren, maar acteurs die ooit deden alsof ze een popgroep waren, bijeengebracht voor een tv-serie door gewiekste zakenmannen. Ook nu playbacken de nep-Beatles, met een professionele band achter ze.

Gijs Scholten van Aschat schreef een flink aantal losse, licht-absurdistische scènes, vol psychedelische vervreemding, die door hemzelf, Peter Blok, Porgy Franssen en Han Oldigs met grote komische gave worden gespeeld. De twee jonge meiden Anniek Pfeifer (Costa!) en Cynthia de Graaff mogen in minimode de heren opjutten. De bonte hippiekleren en pruiken vormen een attractie op zich. De band van bedenker Vincent van Warmerdam speelt met verve de Monkees-hits (I'm a Believer, Last Train to Clarksville) en enkele zelf geschreven pastiches: ,,Life is Na Na Na Nothing!'' Inl 020-6060606 of www.orkater.nl.

22 maart De Veste Delft; 23 maart Theater a/h Vrijthof Maastricht; 26 maart Flint Amersfoort; 27 maart Twentse Schouwburg Enschede; 28 maart Stadsschouwburg Nijmegen.

De Gelukkige Huisvrouw

Het Vervolg herneemt de voorstelling De Gelukkige Huisvrouw, gebaseerd op de felrealistische bestseller van Heleen van Royen. Talentrijke Hadewych Minis speelt de jonge moeder die met veel plastische details over haar kraamgruwelen en postnatale psychose vertelt. Inl 043-3507170 of www.hetgevolg.nl.

27 maart Rotterdamse Schouwburg; 28 maart Lux, Nijmegen; 29 maart Sociaal Cultureel Centrum Warmond.

Supervriend

In de innemende jeugdvoorstelling Supervriend van Maccus speelt de forse Edo Brunner (winnaar Camerettenfestival) overtuigend een achtjarig jongetje dat geen vrienden heeft. Daarom verzint hij er zelf een: Fluuto, de supervriend. Vanaf acht jaar. Inl 015-2122977 of www.maccus.nl.

22 mrt Enschede Schouwburg; 23 mrt Amsterdam De Krakeling; 24 mrt Gouda 't Gouwe Huis; 27 mrt Ede Theater Cultura.

En verder

Freefight door Najib Amhali 23 mrt Emmeloord 't Voorhuys, 26 mrt Assen De Kolk, 27 mrt Winschoten De Klinker; Michael t/m 31 maart Stadsschouwburg Amsterdam; 30 jaar theater met Mini & Maxi t/m 28 mrt Amsterdam Nieuwe de la Mar-theater; Midzomerstrandkomedie 22 mrt Winschoten De Klinker, 23 mrt Dieren Theotorn, 26 mrt Schiedam Theater a/d Schie, 27 mrt Bussum 't Spant, 28 mrt Emmen Muzeval.