Voorkeur Muziek

Filmmuziek

Het Nederlands Balletorkest begeleidt voorstellingen van de Disneyfilms Alice in the Wooly West en Alice the Firefighter (1926) met de originele filmmuziek van Paul Dessau, Regen (1932) van Joris Ivens met de originele muziek van Lou Lichtveld en De harde wet van Lev Koelesjov (1926) met muziek van Jan Bus. De muziek van Lichtveld klinkt weer voor het eerst. Lichtveld (beter bekend als de schrijver Albert Helman), raakte tijdens de Spaanse burgeroorlog al zijn muziek kwijt. De muziek voor Regen werd in 1980 teruggevonden.

27 maart 20u Theater a/d Parade, Den Bosch; 4 april 20u15 uur Vredenburg, Utrecht.

Blue Highways

Americana is het genre dat zich heeft ontwikkeld uit de countryrock en de folkrock naar een duidelijk urbaner, `alternatiever' signatuur. In het Blue Highways-festival optredens van o.a. Slaid Cleaves, Chris Hillman & Herb Pedersen, Kev Russell (van The Gourds), Butch Hancock, Sarah Harmer en Penny Joe Poluus.

23 mrt Vredenburg, Utrecht.

The Gourds

Alleen The Gourds durven het aan op Ziggy Stardust van David Bowie met mandoline en dobro te spelen. `De beste band' uit Texas koppelt traditie aan een frisse kijk op het Americana-genre met country, rock, folk en blues.

22 maart Ekko, Utrecht, 24 maart Zalen Schaaf, Leeuwarden, 26 maart Tom Tom, Heythuisen, 27 maart Doornroosje, Nijmegen, 28 maart Paradiso, Amsterdam.