Romney aast op post gouverneur

Mitt Romney, de voorzitter van het organisatiecomité van de Winterspelen in Salt Lake City, heeft zich kandidaat gesteld voor het gouverneurschap van Massachussets. De 54-jarige Republikein neemt tijdens de verkiezingscampagne de plaats in van de huidige gouverneur, de 37-jarige Jane Swift die gisteren wegens privéomstandigheden besloot haar ambtstermijn eind van dit jaar niet te willen verlengen. Swift was de eerste gouverneur die in haar ambtswoning beviel van een kind. Romney behield de Winterspelen voor Salt Lake City na het omkoopschandaal en maakte van het evenement een groot financieel succes. In 1994 deed hij tevergeefs een gooi naar de senaatszetel van Massachussets. Hij verloor toen van senator Ted Kennedy. Romney's vader was onder meer gouverneur van Michigan.