OM graaft in Den Haag drie babylijkjes op

Het openbaar ministerie heeft gisteravond op een begraafplaats in Den Haag drie kinderlijkjes laten opgraven. Dit in het kader van een strafrechterlijk onderzoek naar een veertigjarige verpleegster die wordt verdacht van moord of poging tot moord op een baby, een kind en een oudere vrouw. De lijkjes zijn overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut waar de doodsoorzaak van de kinderen onderzocht zal worden. De Haagse verpleegster werkte van mei 2000 tot september 2001 achtereenvolgens op de volwassenen- en kinderafdeling van het Juliana Kinderziekenhuis/Rode Kruisziekenhuis in Den Haag. In september werd de vrouw op non-actief gesteld omdat het ziekenhuis vermoedde dat zij iets te maken had met de onverwachte dood van een vijf maanden oude baby.