Groot-Brittannië

Jude Law

The Young Vic is in naam, maar ook in daad een jong theatergezelschap: bij alle producties zijn nieuwe, jonge schrijvers, acteurs of regisseurs betrokken, en dus ook een jong publiek. Met acteur Jude Law, uit onder andere eXitsenZ, Talented Mr. Ripley en A.I. en volgens velen de `mooiste' man van het witte doek, scoort het gezelschap goed. 16-jarige meisjes en hun moeder staan in de rij voor kaartjes, ook al speelt Law de man die zijn ziel aan de duivel verkoopt in Christopher Marlowe's (1564-1593) Dr. Faustus.

Dr. Faustus t/m 27 april in The Young Vic, London. Inl 0044-2079286363 & www.youngvic.org.

Earth & Fire

In het Victoria & Albert Museum in Londen is deze week een expositie geopend van Italiaanse sculpturen van terracotta, met de prachtige titel Earth & Fire. Fragiele, vuur-rode beelden waar de vingerafdrukken van de soms 600 jaar oude meesters in zijn terug te vinden. In de kleien oefenmodellen van Giambologna, Donatello Verrochio en Bernini zijn bijna de gedachten van de kunstenaar te lezen, die in de uiteindelijke marmeren versies verloren zijn gegaan.

Earth & Fire t/m 7 juli dag 10-17u45 & wo 10-22u. in het Victoria & Albert Museum. Inl 00-442079422502 & www.vam.ac.uk. Metro South Kensington.