Geen akkoord over bestand Israël-Palestijnen

Israël en de Palestijnen zijn er vannacht niet in geslaagd overeenstemming te bereiken over een staakt-het-vuren. Volgens een Palestijnse zegsman zouden de onderhandelingen, tussen hoge veiligheidsfunctionarissen van beide partijen in aanwezigheid van de Amerikaanse bemiddelaar Anthony Zinni, mogelijk later op de dag worden hervat. In Jeruzalem werd verwacht dat een staakt-het-vuren vóór maandag zal worden bereikt, wanneer volgens zeer voorlopige plannen in Kairo een ontmoeting tussen de Palestijnse leider Yasser Arafat en de Amerikaanse vice-president Dick Cheney zou kunnen plaatshebben. Cheney heeft een staakt-het-vuren als voorwaarde gesteld. Het Israëlische leger heeft vannacht in de buurt van Jenin op de bezette Westelijke Jordaanoever tientallen Palestijnen opgepakt. De arrestaties volgen op een Palestijnse zelfmoordaanslag, 24 uur eerder, waarbij zes Israëliërs werden gedood.