Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Reportage over Srebrenica, waaruit blijkt dat er nooit een deal is gesloten tussen Mladic en de Franse VN-generaal Janvier over de vrijlating van gegijzelde blauwhelmen. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Onder meer aandacht voor mensen met psychische klachten in de WAO. Zij dreigen het recht op de arbeidsongeschiktheidsvoorziening kwijt te raken als het voorstel van de SER wordt overgenomen door de politiek. Ned.1, 20.30-21.05u.

Nova. Met een reportage over de Amerikaanse handelsboycot tegen Cuba. Nova volgde op Cuba een Nederlandse zakenman die er een groot deel van de im- en export regelt en zo de boycot omzeilt. Hij heeft daarmee veel status verworven. Ned.3, 22.30-22.57u.

Slot Rottenberg. Minister van Defensie Frank de Grave, prominent VVD'er en supporter van Paars, wordt ondervraagd over gemiste kansen en de nieuwe toon in de VVD-campagne. Ned.3, 23.15-23.55u.

DOCUMENTAIRE

Per saldo. Serie over economie waarin het menselijk handelen centraal staat behandelt het Finse bedrijf Nokia dat inmiddels tot de vijf bekendste merken ter wereld behoort. Het bedrijf produceerde ooit onder meer houtpulp en rubberlaarzen, maar besloot zich in 1992 volledig te concentreren op mobiele telefonie. Afl.: Het Finse wonder. Ned.3, 20.00-20.30u.

Werelden: Testing God. Tweede deel van een drieluik over de spanning tussen geloof en wetenschap belicht de visie van wetenschappers die menen dat de evolutionaire biologie zich heel goed laat verbinden met een geloof in God en zijn rol in ons bestaan. Ned.1, 22.50-23.42u.

KUNST

Het uur van de wolf. Zie tv-vooraf. Ned.3, 20.30-21.30u.

FILM

Von Ryan's Express (Mark Robson, 1965, VS). Sterk oorlogsavontuur grossiert in actie en degelijke rollen. Frank Sinatra beraamt spectaculaire massaontsnapping uit krijgsgevangenenkamp. Ook met Trevor Howard. RTL5, 20.30-22.45u., onderbroken door reclame.

. Working Girl (Mike Nichols, 1988, VS). Vakkundig het hart verwarmende komedie waarin een moderne Assepoester het goeie ouwe klasseverschil overbrugt. Onweerstaanbare Melanie Griffith is slimme secretaresse die met succes stiekem de plaats inneemt van haar arrogante cheffin Sigourney Weaver. Met Harrison Ford als charmante volwassen kwajongen. SBS6, 20.30-22.35u., onderbroken door reclame.

Dance with Me (Randa Haines, 1998, VS). Staaltjes competitieve ballroom dancing vormen de belangrijkste attractie van melodrama waarin jonge Cubaan (Chayanne) zijn Amerikaanse vader (Kris Kristofferson) zoekt en onderwijl valt voor danslerares Vanessa L. Williams. Net5, 22.00-0.10u., onderbroken door reclame.

Sgt. Bilko (Jonathan Lynn, 1996, VS). Flauwe soldatenkomedie waarin gewoontegetrouw intellectuelen, vrouwen en officieren het moeten ontgelden. Steve Martin als charmante nietsnut die op grote schaal illegale gokactiviteiten in het leger organiseert. Ook met Dan Aykroyd. V8, 22.00-23.35u., onderbroken door reclame.

. Breaking Away (Peter Yates, 1979, VS). Sympathieke, `kleine' tragikomedie. Vier jonge arbeiderszonen uit Bloomington, Indiana, nemen wraak op geprivilegieerde jeugd van de plaatselijke universiteit door een wielerwedstrijd te winnen. Gefilmd in de stijl van Rocky. Het eerste deel is het aardigst, als een van de jongens denkt dat hij een Italiaan is en geen Engels meer kan praten. Fraai gebruik van operamuziek. BBC1, 1.20-3.00u.

Charleys Tante (Hans Quest, 1955, West-Duitsland). Beroemd Brits theaterblijspel van Brandon Thomas werd verplaatst naar het Berlijn van de jaren vijftig. Heinz Rühmann vermomt zich als de tante uit Amerika. Morgen, ARD, 10.15-11.45u.

RADIO

Kunststof. Gast is cellist en dirigent Elias Arizcuren die het Cello Octet Conjunto Iberico begeleidt. Philip Glass componeerde de muziek voor zijn nieuwe cd Reflections. Radio 1, 19.02-20.00u.

De avonden. Na het uitzicht van striptekenaar Jeroen de Leijers gesprekken met Donald Niedekker over zijn roman Hier ben ik en met Pieter Boskma over zijn roman in verzen De Aardse komedie. Na elven vertelt schrijver en dichter Ilja Leonard Pfeijffer over zijn boek Rupert, een bekentenis. Ook een muzikaal portret van St. Thomas. 747AM, 22.02-24.00u.