Politie voorkomt orgie jeugd

De Haarlemse politie heeft een groep jongeren in de leeftijd van veertien tot twintig jaar ervan weerhouden een seksorgie te houden in Hotel Haarlem-Zuid. Dat gebeurde afgelopen vrijdag, maar is nu pas bekend geworden. Het hotel was enige weken geleden door de politie gewaarschuwd dat er in de regio orgies werden georganiseerd door jongeren. Toen de hotelleiding het vermoeden kreeg dat een groepje jeugdige klanten iets soortgelijks wilde organiseren onder haar dak, belde zij de politie. De agenten troffen de jongeren, drie minderjarige meisjes en tien jongens in de leeftijd van veertien tot twintig jaar, aan in twee hotelkamers. Volgens de politie waren de jongeren van plan seks met elkaar te hebben.

Er is geen proces-verbaal opgemaakt, omdat de minderjarigen aangaven dat zij zich vrijwillig in de hotelkamer bevonden. Politiewoordvoerder T. van Egmond: ,,Seks met minderjarigen is wettelijk niet toegestaan, maar als de betrokkenen geen aangifte doen, onderneemt de politie geen actie. In dit geval zouden de ouders van de minderjarigen alsnog namens hun kinderen aangifte kunnen doen.'' Hotel Haarlem-Zuid betreurt het gebeurde. Het hotel verhuurt alleen kamers aan klanten vanaf achttien jaar. ,,Als een meerderjarige jongere in zo'n groep de kamers boekt, kan dit gebeuren'', aldus woordvoerder M. van der Wijngaard.

Brancheorganisatie Koninklijk Horeca Nederland bevestigt dat er geen minimumleeftijd voor het boeken van hotelkamers is. Woorvoerder A. van der Klis: ,,Als het hotel argwaan krijgt gezien de leeftijd van de klant, is het de verantwoordelijkheid van de onernemer om actie te ondernemen.''