Overnamestrijd om vastgoedfonds Haslemere

Er lijkt zich een overnamestrijd te ontwikkelen rond het vastgoedfonds Haslemere, het voormalige Rodamco United Kingdom. De Nederlandse vastgoedbedrijven Evia Real Estate en Vastgoedcomfort hebben een bod gedaan van 67 euro voor elk aandeel Haslemere. Dat is hoger dan een eerder uitgebracht bod van 63,75 euro.

Het bod van de twee in Amsterdam gevestigde vastgoedbedrijven komt ruim een week na het bod van een consortium bestaande uit het Israëlische vastgoedbedrijf Brack Capital, Apollo International Real Estate Investment Fund en de Amerikaanse zakenbank Merrill Lynch. Het bestuur van Haslemere steunt een overname door dit consortium.

Evia en Vastgoedcomfort zeiden vanmorgen dat de 67 euro volgens zakenbank Goldman Sachs een goede weerspiegeling is van de waarde van Haslemere en dat het via een overname een grote positie in Groot-Brittannië wil krijgen. Niemand bij Brack of Haslemere was vanmorgen beschikbaar voor commentaar.

Dit tegenbod is niet de eerste controverse rond Rodamco. Rond Rodamco North America, belegger in Amerikaanse winkelcentra, woedde de afgelopen maanden een overnamestrijd. De rechter beslist vrijdag of het vastgoedbedrijf wanbeleid heeft gepleegd om een overname af te weren. Het grote fonds Rodamco werd enige jaren geleden in vieren gedeeld. De andere zijn Rodamco Asia en Rodamco Europe.