Make no mistake

India heeft een nieuwe stripheld: Dubyaman. De superheld in rode cape en blauw pak is een parodie op de Amerikaanse president George W. Bush. Dubya is de bijnaam van Bush, gebaseerd op de Texaanse uitspraak van zijn tweede initiaal.

De Indiase tekenaar Jug Suraiya maakt van Dubyaman ,,een waanzinnige superheld die is voorbestemd te struikelen over zijn eigen bananenschil''. In een van de eerste afleveringen, geplaatst in The Times of India, is Dubyaman de naam van een plaats vergeten die hij van plan is aan te vallen. ,,Het is heel moeilijk buitenlandse namen te onthouden. Het begint met een A'', zegt hij. ,,Albanië? Alcatraz? Ayodhya?'' Dubyaman neemt het zekere voor het onzekere en gaat alle plaatsen die beginnen met een A ,,uitschakelen''. ,,Make no mistake'', zegt hij vervolgens, ,,vroeg of laat krijg ik de juiste te pakken''.