Van Moorsel stapt af na Olympische Spelen in Athene

Wielrenster Leontien Zijlaard-Van Moorsel (31) heeft besloten haar loopbaan tot en met de Olympische Spelen van 2004 te verlengen. De drievoudig olympisch kampioene van `Sydney' (2000) zegt nog niet klaar te zijn voor een afscheid. ,,Ik geniet er nog te veel van. Elke dag stap ik met plezier op de fiets en voel me de gelukkigste vrouw van de wereld.'' Met Van Moorsel hebben ook de sponsors aangegeven het contract met de wielerploeg tot en met 2004 te verlengen. Alleen Farm Frites twijfelt nog. De patatfabrikant zou alle activiteiten in de wielersport na dit jaar beëindigen, maar overweegt nu een uitzondering te maken. Van Moorsel hoopt dat haar ploeggenote Miriam Melchers over twee jaar zover is dat ze het nieuwe gezicht van het Nederlandse vrouwenwielrennen kan worden. ,,Ik wil haar het laatste zetje naar de top geven. Als ik weet dat zij de zaak overneemt, kan ik echt afscheid nemen.''