Vd Hoogenband en De Bruijn snel bij de Swim Cup

Zwemmers Pieter van den Hoogenband en Inge de Bruijn toonden tijdens wedstrijden om de Swim Cup in Amsterdam een stijgende vorm met het oog op de Europese kampioenschappen, die van 25 juli tot en met 4 augustus in Berlijn worden gehouden. Behalve de twee boegbeelden van het Nederlandse zwemmen dwongen ook Hinkelien Schreuder, Suze Valen, Joris Keizer, Klaas Erik Zwering en Ewout Holst een startbewijs voor de Europese titelstrijd af. Van den Hoogenband verbaasde zichzelf op de 200 vrije slag, waar hij er een snelle tijd van 1,46,78 uitperste, terwijl hij nog volop in zware trainingsperiode zit. Inge de Bruijn kwam op de 50 meter vlinderslag tot 26,65 en op de 100 meter vrije slag tot 55,27. Het was De Bruijns eerste optreden sinds de EK kortebaan, vorig jaar december.