Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Gianni Domme, dacht ik toen ik hem zag wisselen. Het was wel een beetje rare sprong van die Derek Parra. Ik geloof best dat hij gehinderd werd, maar zijn actie deed me toch sterk aan onze Amsterdamse clown Nikos Machlas denken. Weet sinds gisteren dat er ook een kruispuntwachter bij het schaatsen is. Jan Amoraal heet de goede man. Zal het ook een werkwoord zijn? Dus dat je aan Jan vraagt of hij mee de kroeg in gaat, maar dat hij bedankt voor het aanbod omdat hij moet kruispuntwachten! Ik vind het een goed excuus om niet te drinken. Ze schijnen in de Thialfcatacomben nog lang gediscussieerd te hebben over de wissel, maar Romme kon gaan. En Gianni maar weer grijnzen voor die camera. Op de een of andere manier heeft die jongen altijd lol. Laatst op televisie lag hij in een kinderprogramma in bed met Bart de Graaff en hij bleef maar lachen. In bed met Bart de Graaff! Dan moet je toch over een gietijzeren incasseringsvermogen beschikken.

Jochem is een absolute kampioen en hij lijkt me een hele leuke jongen. De manier waarop hij feestviert met het publiek spreekt boekdelen. Een altijd jarig joch, dat zijn succes met volle teugen tot zich neemt. En terecht. Aan het slot maakte hij een soort ereronde en ik zag dat het oranje schaatspubliek honderden knuffels op het ijs gooide. Van die pluisbeestjes, die je normaal aan een pasgeboren baby cadeau doet. Wie legt mij de achterliggende gedachte uit? Wie komt op het idee om dit massaal te doen. Hoe weten ze van elkaar dat ze zo'n ding mee moeten nemen? Leg het me uit. Is dit het laatste stadium in de totale debilisering van het schaatslegioen? Het doet me aan demente bejaarden denken. Die worden eerst vergeetachtig, daarna doen ze raar met hun kleren, dan volgt het stadium dat ze met de kamerlinde in discussie gaan en uiteindelijk staan ze met een knuffel voor het aquarium te zwijgen. Hard schaatsen lijkt me leuk, maar voor een stadion randdebielen lijkt me minder.

    • Youp van ’t Hek