Behang van Anne Frank vervalt

Het behang en de plaatjes in het Achterhuis te Amsterdam vervalt. Het papier kan het vocht dat de duizenden bezoekers uitademen niet aan. Jaarlijks trekt het Anne Frank Huis 600.000 bezoekers. In het Achterhuis – de onderduikruimte van Anne Frank achter een draaibare boekenkast – zijn behalve het behang met de filmsterren die Anne Frank er op plakte, ook haar groeistreepjes te zien. Er is verder een kaartje van Normandië, waarop vader Otto met knopspelden de invasie bijhield. Om het behang te redden, denken onderzoekers aan restauratie en aan een beter systeem voor de klimaatbeheersing. Anne Frank en haar familie zaten tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken in het achterhuis aan de Prinsengracht. Alleen haar vader overleefde de oorlog. Haar in het achterhuis geschreven dagboek maakte Anne Frank wereldberoemd.