Barcelona verliest aansluiting met top

FC Barcelona is voorlopig afgehaakt in de strijd om de Spaanse voetbaltitel. In stadion Camp Nou kwam de Catalaanse ploeg zaterdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen rivaal Real Madrid. Real heroverde de koppositie in de Primera Division. Barcelona heeft zes punten achterstand. De onttroonde lijstaanvoerder Valencia leed bij Rayo Vallecano een 2-1 nederlaag.

De Fransman Zidane zette Real in de eerste helft op voorsprong tegen Barcelona. De spelverdeler scoorde met een simpele intikker. Xavi zorgde na rust voor de gelijkmaker. Doelman Cesar van Real greep mis op zijn afstandssschot.

Het beladen duel werd twee keer onderbroken, nadat betogers tegen de globalisering het veld hadden betreden. Twee actievoerders ketenden zich al na twee minuten vast aan de doelpalen. Dit had een oponthoud van tien minuten tot gevolg. In Barcelona was vrijdag en zaterdag een EU-top.

De Nederlander Stam heeft zijn rentree gemaakt voor Lazio Roma. De verdediger, die op 16 november wegens gebruik van dope werd geschorst, keerde gisteren terug in de uitwedstrijd tegen Brescia. Met Stam in de verdediging speelde Lazio met 1-1 gelijk tegen de Italiaanse provincieclub. AS Roma, Inter en Juventus wonen alledrie en voeren een spannend titelgevecht.

In de Bundesliga verspeelde titelhouder Bayern München weer twee punten. Bij Kaiserlautern speelde de Duitse recordhouder met 0-0 gelijk. Bayern heeft net als Schalke (2-1 winst bij München 1860) vijf punten minder dan koploper Bayer Leverkusen, dat met 2-0 win bij Stuttgart. Dortmund (5-1 bij Freiburg) heeft slechts een punt minder dan de koploper.

In Engeland strijden nog drie clubs om de titel. Koploper Manchester United won met 5-3 van West Ham. Van Nistelrooy kwam niet tot scoren. Arsenal won met 2-1 bij Aston Villa en heeft nog altijd twee verliespunten minder dan United. Liverpool won met dezelfde cijfers bij Middlesbrough.