Amsterdam verovert landstitel

De ijshockeyers van Boretti Tigers Amsterdam hebben gisteren zoals verwacht de landstitel behaald. De ploeg van coach Ron Berteling won in de Jaap Edenhal in Amsterdam de derde wedstrijd in de play-offs met 3-1 van Formido Flyers Heerenveen.

De twee eerste wedstrijden in de best of five hadden de Amsterdammers ook al weten te winnen. Afgelopen dinsdag werd het in Heerenveen 6-3 en zaterdag in Amsterdam 6-1. Amsterdam werd in 1985 voor het laatst Nederlands kampioen.

Coach Berteling stond zeventien jaar geleden als speler van Amsterdam op het ijs. Ook toen was Heerenveen de tegenstander in de strijd om het landskampioenschap.

Twee jaar geleden werd Berteling bij Amsterdam nog ontslagen als coach toen de resultaten tegenvielen. Na een zeer slecht begin van de competitie deed de club die seizoen wederom een beroep op de oud-speler. Aan de hand van Berteling ging de ploeg, die voor een groot deel bestaat uit Canadese spelers, steeds beter functioneren en werd in de halve finales Geleen opzij gezet.

Heerenveen kon tegen de buitenlanders van Amsterdam in de finale van de play-offs geen moment aanspraak maken op het kampioenschap van Nederland.